Skip to main content
AktuelltRestaurang & Catering

Snart slår vi upp portarna till Slottsgården

Nyköpingshus blir Nyköpings nya nöjes- och kulturscen. I början på 2021 beslutade vi oss för att hitta ett koncept som är hållbart, som fungerar under pandemin men även i framtiden. Ett utvecklingsarbete startade för att hitta nya idéer och planer för framtiden av vår verksamhet på Nyköpingshus.

Vår egenskrivna historiska dinnershow ”Krig, fred och kärlek på Nyköpings Slott hade premiär hösten 2020. Konceptet fick ett varmt mottagande av Nyköpingspubliken. På grund av nya restriktioner fick vi dock ta det tunga beslutet att ställa in verksamheten efter bara 5 showkvällar.

Nyköpings nya nöjes- och kulturscen

När den nuvarande situationen normaliseras, så kommer det att finnas ett enormt sug på att uppleva saker tillsammans igen. På Nyköpingshus vill vi fortsätta att utveckla vårt publika koncept där vi erbjuder Nyköpingsfolket en proffsig och lokal mat- och dryckesupplevelse tillsammans med underhållning av högsta klass. Med våra unika lokaler i en historisk miljö får man känna hur historiens vingslag sveper över sig. Hos oss får man kulturupplevelsen på köpet vare sig man kommer hit för den kulinariska upplevelsen eller för dansa till härlig musik och bara umgås med varandra.

Vi satsar nu på att bli Nyköpings nya nöjes- och kulturscen med två nya koncept. Det första steget är planerna att öppna upp en uteservering utanför restaurangen vid Nyköpingshus, som vi kallar för Slottsgården. Uteserveringen blir en ny och spännande plats/träffpunkt för den som promenerar från stadens hamnstråk upp mot stan eller från stan ner mot hamnen.

Slottsgården

Slottsgården är platsen med det lilla extra där man verkligen kan smita från vardagen och ta chansen att unna sig att bli omhändertagen som en kung eller drottning. Det kommer att erbjudas underhållning, välsmakande menyer lagade på lokala och ekologiska råvaror som kan avnjutas tillsammans med noga utvalda dryckespaket.

På Slottsgården kan man även fånga dom sista soltimmarna tillsammans med vännerna man inte träffat på länge. Här kan man ledigt slå sig ned med ett glas av slottets eget öl, en medeltida charkbricka med lokalproducerade delikatesser. Allt till ackompanjemang av livebandet på Slottsgårdens egen scen.

Följ oss i bloggen och i sociala medier

Visst låter det lockande? Håll koll på vår blogg på Nyköpingshus.nu och våra sociala medier för löpande uppdateringar samt mer information om Slottsgården och vad som planeras där. Uteserveringen kommer att byggas under de kommande veckorna och så snart regeringen ger klartecken för att vi kan öppna så rullar vi ut den röda mattan och önskar dig välkommen!