Skip to main content
AktuelltSlottsbistro & Catering

Slottskrogen öppnar på Nyköpingshus

Med konceptet Slottskrogen breddar Nyköpingshus Festvåning & Konferens verksamheten till fler publika evenemang. Redan under sommaren 2021 kommer det att presenteras liveunderhållning tillsammans med mat och dryck på nya uteserveringen Slottsgården och när hösten kommer så flyttar verksamheten in på slottet.

Slottskrogen

Slottskrogen blir Nyköpings nya nöjes- och kulturscen med flera arrangemang per vecka som löper över hela året. Några arrangemang blir återkommande men det kommer även att dyka upp mycket nytt och spännande i kalendariet.

Under sommarhalvåret kommer verksamheten att vara i Slottsgårdens uteservering och under vinterhalvåret flyttar Slottskrogen in på slottet. Med det nya konceptet vill vi skapa en plats att umgås för den mognare publiken, något som vi känner har saknats i Nyköping under en lång tid.

Historiska kulturupplevelser

På Slottskrogen kombineras levande underhållning och kulturföreställningar med showmenyer lagade på lokalproducerade och ekologiska råvaror samt noga utvalda dryckespaket.

Under sommaren 2021 kommer vi att presentera tre olika dinnershower; vår egenskrivna och populära show ”Krig, fred och kärlek på Nyköpings slott” som framförs av lokala artister, ”En fransk afton” med Nyköpingssonen och skådespelaren Robin Stegmar samt ”En tribute till Marie Fredriksson” som framförs av sångkvartetten Jamladies. Fler dinnershower kommer att presenteras inför hösten 2021.

Vill man få en riktigt historisk upplevelse på Nyköpingshus så kommer vi att arrangera Gästabudskvällar med tidsenlig mat och underhållning under hela sommaren. Under juli månad kommer vi att samarbeta med Teater Sörmland och erbjuda en Gästabudsmiddag i kombination med Gästabudsspelet som hålls på borggården. Biljetter kommer att säljas
bl.a. via Nyköpings Turistbyrå och Gästabudets hemsida.

Liveband och partykvällar

Tillsammans med Nyköpings Jazz- & Bluesförening planerar vi att fylla scenen med jazz- & bluesband ett par kvällar i månaden. Så snart restriktionerna tillåter arrangemang med dans kommer vi att bjuda upp till dans- & partykvällar. Det kommer att finnas husband med spännande gästartister ett par kvällar i månaden. Under dessa kvällar kommer vi att erbjuda en kvällsmeny i restaurangen.

Följ arbetet på sociala medier

Vi jobbar för fullt just nu med att förbereda oss på alla håll och vi uppdaterar så ofta vi kan i våra sociala medier. Följ oss på Facebook och Instagram för information om allt som händer och som kommer att hända.

Mer information om evenemangen läggs upp löpande på Slottskrogensidan.

Vinn en fyrarättersmiddag på Trettondagsafton!

Ta del av vårt utbud på vår hemsida och var med i tävlingen om en fyrarättersmiddag för två personer på Trettondagsafton.