Skip to main content
AktuelltSlottskrogen

Nyköpings första Burlesk-fest – vad är burlesk?

By 5 October, 2021No Comments

Burlesk är en sensuell och feminin dansstil som först såg dagens ljus på 1800-talet. Sedan dess har genren utvecklats från satirisk teaterunderhållning till kaxig dans med mycket girl power och kroppspositivitet i fokus. Burleskdansen ger en härlig självförtroendeboost och hyllar den du är från topp till tå!
Fräulein Frauke (en av Sveriges största burleskstjärnor som uppträder tillsammans med gästartister på Slottskrogen den 20/10) beskriver burlesk som en form av vintageinspirerad, vacker och extravagant kabaretunderhållning som innehåller någon form av striptease och ifrågasätter samtidigt sexualitet, könsnormer och kroppsuppfattning ur en feministisk synvinkel.
När vi talar om striptease i ett detta sammanhang ligger fokus snarare på hur avklädnaden går till än hur mycket som visas. I en burlesk show visas det hud men det lämnas lite kvar till fantasin…

Onsdagen den 20 oktober ställer vi till med en färgsprakande, dekadent, rolig, provocerande och samtidigt vacker middagsshow tillsammans med tre av Sveriges största burleskartister! Kom och bli förförd av de många uttrycken burleskunderhållningen kan erbjuda samtidigt som ni njuter av fantastisk mat och dryck! Kanske kommer vi att rodna lite och kanske kommer vi att skratta lite.  På Slottskrogen vill vi öppna upp för musikupplevelser av olika slag och ibland kanske även utmana våra sinnen med det lite “förbjudna”.

Kom gärna lite extra uppiffad och fin, i burleskens värld finns det utrymme att vara den man vill vara, och glamouren står högt i kurs!
Vill ni ha klädesinspiration till kvällen? Gå in på Pinterest ”Fräulein Frauke Burlesque Audience – inspirations”

Mer information, meny samt bokning: Gå in på Slottskrogensidan.