Skip to main content
AktuelltSlottsbistro & CateringSlottskrogen

Välkommen till vår nya restaurangchef Pernilla! 

Pernilla startade sin karriär som servitris genom att tappa en öl över en stackars gäst under sin absolut första service. Hela gästen, bordet, stolen och gästens mobiltelefon blev alldeles dyblöt. Efter det gick det däremot bättre och kvällen avslutades som tur var på topp, och så har det fortsatt i karriären.

Pernilla har varvat servisarbete med att arbeta som kock då hon utbildat sig inom båda områdena, någonting som hon tror är en styrka inför sitt nya jobb som restaurangchef på slottet. Kombinationen av de två professionerna gör att hon bl a har hjärnkoll på vad köket behöver för information om kostavvikelser och dylikt samt att hon har god kunskap om både hur maten lagas samt vilka råvaror som används vilket i sin tur gör att det är enkelt för henne att presentera menyn för gästerna.

Efter att ha rest runt och gjort otroligt många restaurangbesök tror sig Pernilla ha hittat nyckeln till Nyköpingshus…eller nej, nyckeln till den perfekta servicen menar vi såklart. Hon tror att det är de små detaljerna som ger lite extra guldkant på upplevelsen, allt från att menyerna ligger till rätta vid dukningen och att personalen hjälper en av med jackan vid ankomst till restaurangen till att beställa en taxi på vägen hem. Dessutom tror hon att personalen måste älska det dom gör på jobbet, att de är passionerade och går ”all in” på konceptet då det är saker som tydligt återspeglas i hur servicen känns för gästerna. Och den goa känslan förmedlar Pernilla verkligen vidare till teamet i serveringspersonalen som verkligen har kul på jobbet!

Pernilla hälsar er varmt välkomna till nästa event som är Viltafton, en middags- & vinprovning ni sent kommer glömma, den 6 oktober.
Mer information samt bokning på Slottskrogensidan.

Vinn en fyrarättersmiddag på Trettondagsafton!

Ta del av vårt utbud på vår hemsida och var med i tävlingen om en fyrarättersmiddag för två personer på Trettondagsafton.