Skip to main content
AktuelltSlottsbistro & CateringSlottskrogen

Gästkock: Harald Linder från juniorkocklandslaget

Varmt välkomna till en Gourmetafton på Slottskrogen den 12/1!

Vi är otroligt glada och stolta över att vi får välkomna Harald till oss. Harald är uppvuxen i Nyköping, och efter 3 år på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet på Nyköping Strand Utbildningscentrum flyttade han till Stockholm för att jobba på flera olika krogar och samla erfarenhet. Just nu hittar man Harald hos Tommy Myllimäki och hans enstjärniga restaurang Aira ute på Djurgården.

Utöver det är Harald även medlem i Svenska Juniorkocklandslaget, och ska tävla i matlagning i både Abu Dhabi och Luxemburg under 2022.

När man frågar Harald vad han känner passion för så är hans svar: ”Jag brinner för god mat lagad med kärlek och bra råvaror.”

Under denna gourmetafton kommer Harald att bjuda på en femrätters avsmakningsmeny bestående av:

  • Pilgrimsmussla med fermenterat krusbär, rostad sesam och fingerlime
  • Sötsyrlig gulbeta med svampbuljong, hasselnöt och ramslökskapris
  • Bakad piggvar med lök, smörsås och rökt forellrom
  • Sörmländskt viltkött med svamp, tryffel och potatis
  • Äpple med rosmarinskaramell, grillad grädde och mandel

Vår slottssommelier Katarina Hoverman från Spirit by Me har satt ihop rekommendationer på dryck till varje rätt. Du kan köpa dessa som ett paket med vin eller öl eller alkoholfritt.

Varmt välkomna!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Vinn en fyrarättersmiddag på Trettondagsafton!

Ta del av vårt utbud på vår hemsida och var med i tävlingen om en fyrarättersmiddag för två personer på Trettondagsafton.