Skip to main content
AktuelltRestaurang & CateringSlottskrogen

Gästkock: Lindor Wink – författare & landslagscoach

By 14 January, 2022No Comments

Varmt välkommen till en Gourmetafton på Slottskrogen 9/2!

Vi är mycket glada över att få välkomna Lindor Wink till oss. Lindor växte upp i Oxelösund och är tidigare elev från Restaurang- och Livsmedelsprogrammet på Nyköping Strand Utbildningscentrum som numera bor och verkar i Stockholm.

Han har arbetat på bland annat Oaxen, Mathias Dahlgren och Adam/Albin. Idag kan man se honom ibland på Aira som ett inspirerande extrajobb samt i uppdrag via hans egna catering- och eventfirma Wink Studio.

Lindor är även tidigare coach för juniorkocklandslaget (2016–2020). Och som coach tog han dem hela vägen till ett OS guld 2020. Inom matvärlden är Bocuse dÓr en stor händelse och Lindor själv har fått arbeta med den svenska Bocuse dÓr organisationen i 8 år.

Nu kan han även få titulera sig författare genom den nyligen släppt kokboken SNOWFOOD (vilken går att köpa i samband med att ni köper biljetter till detta evenemang via Tickster).

När Lindor kommer till oss kommer han att servera en trerättersmiddag inspirerad av sina olika uppdrag.

Meny

Förrätt
Skuren lammtartar med betor, syrad lök, krasse & dragon

Huvudrätt
Bakad röding med ”xo” hummer burre blanch & kryddiga tomater

Dessert
Hallonsorbet med luftig gräddmousse, ros & maräng

Vår slottsommelier Katarina Hoverman från Spirit by Me har plockat ut goda drycker som hon rekommenderar till dessa rätter och ni kan köpa paket med dem till middagen.

Mer information samt bokning på Slottskrogensidan.

Varmt välkomna till denna Gourmetafton!