Skip to main content
AktuelltSlottskrogen

Temaprovning: England

By 10 February, 2022No Comments

Den 23 mars är det dags för Englandsafton på Slottskrogen!

England och vin känns kanske inte som en klockren kombo. Oftast tänker man på öl, fotboll och London. Men England har en gammal historik av vintillverkning som dog ut ett tag men som är på stark uppgång. Speciellt vad gäller mousserande viner. Med ett klimat och jordmån liknandes den i Champagne så får man till väldigt bra viner. På den här provningen får du lära dig om vad som krävs för att kunna göra vin, du får lära dig om England och vi kommer att studera några av de producenter som finns på marknaden. Förhoppningsvis kan det här inspirera dig till att prova nya viner och att kanske besöka engelska vingårdar i framtiden.

En middagsprovning i tre akter med trerättersmeny (meny kommer att uppdateras inom kort) och slottssommeliér Katarina Hoverman från Spirit by Me har valt ut premiumviner från England till dessa rätter. Det blir smakprov av 2 olika med olika karaktär till varje rätt.

Katarina kommer att leda er genom middagen och provningen. Middagen blir en provning i en provning där ni både får prova och lära er mer om vin men även lära er om hur man tänker när man kombinerar mat och dryck.

Välkomna önskar Katarina, och alla på Slottskrogen!

Mer information samt bokning på Slottskrogensidan.