Skip to main content
Aktuellt

Temaprovning: Napa Valley

Den 16 februari reser vi till Kalifornien för då är det dags för Napa Valleyafton på Slottskrogen!

Napa Valley är en av de mer kända regionerna i Kalifornien och är erkänt för högkvalitativa viner. Historien om Napa Valley startade 1823 när en missionsstation byggdes i Sonoma och därifrån spred sig vinet till Napa. Grunden till de kaliforniska vinerna bygger på alla de europeiska druvsorter som immigranter tog med sig från Europa. “The Judgement of Paris” är en betydande händelse 1976 då viner från Napa Valley var med på en blindprovning med franska viner och tog storvinst. Efter det var det många som fick respekt för det vinarbete som utförs i Kalifornien. Kalifornien är även stora vad gäller hållbarhetsarbete på vingårdar.

En middagsprovning i tre akter med trerättersmeny och vår slottssommeliér Katarina Hoverman från Spirit by Me har valt ut premiumviner från Napa Valley till dessa rätter. Det blir smakprov av 2 olika med olika karaktär till varje rätt.

Katarina kommer att leda er genom middagen och provningen. Middagen blir en provning i en provning där ni både får prova och lära er mer om vin men även lära er om hur man tänker när man kombinerar mat och dryck.

Välkomna önskar Katarina, och alla på Slottskrogen!

Mer information samt bokning sker på Slottskrogensidan.

Vinn en fyrarättersmiddag på Trettondagsafton!

Ta del av vårt utbud på vår hemsida och var med i tävlingen om en fyrarättersmiddag för två personer på Trettondagsafton.