Varmt välkomna till Slottskrogens Vinskola våren 2022!
Fokus för steg 2 som genomfördes med en liten grupp deltagare den 5 februari var att förstå hur ett vin blir till och hur arbetet i vingården går till. Vi fördjupade våra kunskaper inom dofter och smaker.
Steg 2 omfattade:
- Året i vingården
- Vintillverkning
- Mat och dryck i kombination
- Fördjupning i provningsmetodik och sensorik
- 3 provningar under dagen med 4 viner vid varje tillfälle
- Endast stilla viner – röda, vita och dessertvin.
Kommande steg kommer att handla om vintillverkning för stilla viner, vintillverkning av mousserande viner, vinlagring, vindefekter, fördjupning i olika vinländer och olika viner. Varje gång kommer det att provas mellan 8 och 12 viner. Håll koll på & boka de olika stegen på Slottskrogensidan.
Varmt välkomna önskar Katarina från Spirit by Me och hela styrkan på Slottskrogen!