Skip to main content
AktuelltSlottskrogen

Vinskola Steg 3: Introduktion till vinets värld

By 10 February, 2022No Comments

Varmt välkomna till Slottskrogens Vinskola Steg 3 den 19 mars!

I den historiska miljön på Nyköpingshus & Slottskrogen har vi under våren startat igång en kurs om vin. Lärare är vår slottsommelier Katarina Hoverman från Spirit by Me, läs mer om henne nedan.

Tanken med den här kursen är att varje del är fristående så man måste inte gå alla delar men varje kursenhet kommer att arbeta med olika delar inom vinets värld. Man får själv avgöra om man har den baskunskap som behövs för att kunna tillgodogöra sig varje kommande steg. Om man är osäker får man väldigt gärna kontakta Katarina på hennes mail och få rådgivning.

Fokus för steg 3 i Vinskolan är att förstå hur ett vin mognar och hur det påverkar doft och smak. Vi fördjupar kunskaper inom vinhantering och lär oss nya saker om mousserande vin.

Steg 3 omfattar:

  • Vinets mognad och vinlagring
  • Vinhantering, glas och dekantering
  • Tillverkning av mousserande viner
  • Fördjupning i provningsmetodik och sensorik
  • 3 provningar under dagen med 4 viner vid varje tillfälle
  • Denna gång äldre viner och mousserande viner.

Kommande steg kommer att handla om vindefekter, fördjupning i olika vinländer och olika viner. Varje gång kommer det att provas mellan 8 och 12 viner.

Mer om Katarina

Katarina är utbildad WSET sommelier från Restaurangakademien. Hon tog examen 2006 och har sedan dess arbetat som sommelier samt som provningsledare och har arrangerat väldigt många provningar samt event genom åren. Hon arbetar även som yrkeslärare på gymnasieprogrammet Restaurang- och Livsmedel på Nyköping Strand Utbildningscentrum och har därifrån även med sig god struktur kring undervisning och pedagogik.

Varmt välkomna önskar Katarina från Spirit by Me och hela styrkan på Slottskrogen!

Mer information samt bokning sker via Slottskrogensidan.