Skip to main content
AktuelltSlottskrogen

Vinskola Steg 5: Introduktion till vinets värld

Varmt välkomna till den sista delen i Slottskrogens Vinskola den 14 maj!

I den historiska miljön på Nyköpingshus & Slottskrogen har vi under våren startat igång en kurs om vin. Lärare är vår slottsommelier Katarina Hoverman från Spirit by Me, läs mer om henne nedan.

Tanken med den här kursen är att varje del är fristående så man måste inte gå alla delar men varje kursenhet kommer att arbeta med olika delar inom vinets värld. Man får själv avgöra om man har den baskunskap som behövs för att kunna tillgodogöra sig varje kommande steg. Om man är osäker får man väldigt gärna kontakta Katarina på hennes mail och få rådgivning.

Fokus för steg 5 är att förstå hur olika länder skapar sin egen vintradition samt defekter som kan uppstå i vin.

Steg 5 omfattar:

  • Vinproduktion i mindre kända länder som Kina, Ryssland, Armenien m.fl
  • Olika märkningar av vin – fairtrade, eko, bio etc. vad betyder de alla egentligen
  • Defekter i vin
  • 3 provningar under dagen med 4 viner vid varje tillfälle
  • Denna gång kommer vi att prova vita och röda viner från olika länder och se hur terroir kan påverka samma druva att anta olika skepnader. Samt även dofta och smaka på defekter.

Mer om Katarina

Katarina är utbildad WSET sommelier från Restaurangakademien. Hon tog examen 2006 och har sedan dess arbetat som sommelier samt som provningsledare och har arrangerat väldigt många provningar samt event genom åren. Hon arbetar även som yrkeslärare på gymnasieprogrammet Restaurang- och Livsmedel på Nyköping Strand Utbildningscentrum och har därifrån även med sig god struktur kring undervisning och pedagogik.

Varmt välkomna önskar Katarina från Spirit by Me och hela styrkan på Slottskrogen!

Mer information samt bokning sker på Slottskrogensidan.

Vinn en fyrarättersmiddag på Trettondagsafton!

Ta del av vårt utbud på vår hemsida och var med i tävlingen om en fyrarättersmiddag för två personer på Trettondagsafton.