Skip to main content
Aktuellt

Henrik Boberg blir ny köksmästare på Nyköpingshus

By 1 October, 2022November 7th, 2022No Comments

Har lagat mat till kungen – blir kock på Nyköpingshus

Tidigare har Henrik jobbat i 15 år som köksmästare på Restaurang Grodan i Stockholm och innan dess jobbade han fem år som souschef på Operakällaren, där hand bland annat ansvarade för mat som skulle serveras i Stockholms slott och under Nobelmiddagen. Nu går han från ett slott till ett annat.

Vad fick dig att ta steget till Nyköpingshus?

– En bra magkänsla. När jag träffade Per och fick se de fantastiska lokalerna så kändes allt rätt. Dessutom bor jag och min familj i Oxelösund sedan fyra år tillbaka. När jag börjar jobba i Nyköping blir det betydligt lättare att få ihop familjelivet. Samtidigt får jag en ny spännande utmaning.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll på Nyköpingshus?

– Det jag ser fram emot mest är att få starta igång tillsammans med Per och övrig personal efter en utmanande period i och med pandemin. Jag ser fram emot att göra något nytt och självklart att få träffa alla Nyköpingsgäster.

Senast till julborden ska Henrik vara igång som ny köksmästare hos oss på Nyköpingshus. Välkommen Henrik!

Läs hela intervjun med Henrik Boberg i Sörmlands Nyheter