Skip to main content

Ät kungligt på slottet

Under julen 2022 erbjuder vi ett traditionellt julbord i en historisk miljö på Nyköpingshus. Vi dukar upp alla svenska klassiska julbordsfavoriter och Linda bjuder på flera gröna rätter & tillbehör i “Lindas Gröna Hörna”.

(Mer information kommer)

Julbord Anno 2022

Välkommen till

Nyköpingshus Restaurang

Den 1 januari 2019 tog vi över den legendariska restaurangen på Nyköpingshus. Med en lång historia av kungliga måltider i historisk miljö på slottet tänker vi upprätthålla vårt motto att varje gäst på slottet skall ha en ”kunglig upplevelse” oavsett om det så är för en konferensfrukost, slottslig lunch eller kunglig middag.

Vår restaurangchef Linda Saareste är en mycket rutinerad kvinna och tar hand om sina gäster precis så som en slottsfru ska göra. Hon har lång erfarenhet av restaurangbranschen då hon började redan som 16-åring. Bland annat har hon arbetat som servitris på en av Stockholms mest populära restauranger Snaps Bar & Bistro och hon gjorde även en sväng på den fantastiska partybåten Patricia Restaurang & Nattklubb som kanske mest är känd för att vara väldigt gayvänlig. På Nyköpingshus lägger Linda lite extra krut på att se dom små detaljerna som gör ert besök till en riktig kunglig upplevelse.

I köket hittar vi vår eminenta köksmästare Henrik Boberg. Tidigare har Henrik jobbat i 15 år som köksmästare på Restaurang Grodan i Stockholm och innan dess jobbade han fem år som souschef på Operakällaren, där hand bland annat ansvarade för mat som skulle serveras i Stockholms slott och under Nobelmiddagen. Nu går han från ett slott till ett annat och ser fram emot att lyfta restaurangen och sätta Nyköpingshus på kartan igen.

Linda Saareste

Restaurangchef & Slottsfru

Henrik Boberg

Köksmästare

Slottets Meny

Nyköpingshus Restaurang

Menyförslag no. 1

Krabbsallad på toast

Pocherad rödtunga med champinjoner & beurre blanc

Bakade äpplen med ingefärsgrädde

Menyförslag no. 2

Gravad älgfilé med syltade kantareller samt rönnbärsvinaigrette

Fasanbröst med calvadossås serverat med potatiskaka

Lingonparafait

Menyförslag no. 3

Gratinerad västkusthummer

Grillad sjötunga med wasabismör

Smultron & hallon i harmonisk symfoni med glass & grädde

Menyförslag no. 4

Real Toast Skagen med löjrom

Flamberad oxfilé med pepparsås & potatisgratäng

Chokladparafait