Den 1 januari 2019 tog vi över den legendariska restaurangen på Nyköpingshus. Med en lång historia av kungliga måltider i historisk miljö på slottet tänker vi upprätthålla vårt motto att varje gäst på slottet skall ha en ”kunglig upplevelse” oavsett om det så är för en konferensfrukost, slottslig lunch eller kunglig middag.
Vår prisbelönte köksmästare Fredrik Kämpenberg gick från drömmar om konstnärskarriären vidare till restauranghögskolan i Grythyttan och har sedan dess sett till att utveckla och utvecklas tillsammans med maten han lagar. Inte nog med att Fredrik vunnit fina priser för sin växtbaserade kost (inte mindre än Sveriges och Nordens bästa växtbaserade kock 2019) så hanterar han även fisk, kött & vilt på ett utmärkt sätt. Att han noggrant väljer råvaror efter säsong samt sörjer för det lokalproducerade & ekologiska förstärker vår vision om att historien och framtiden är mer GRÖN och HÅLLBAR.
Vår restaurangchef heter Linda Saareste och är en storhjärtad rutinerad klippa på service, dukning och servering för middagar, bröllop och fest. Linda är vår egen drottning här på slottet, men för Er kära gäster vill hon vara Er och slottets husfru.
Vi serverar alltid mat av högsta klass till Er kungliga bröllopsfest, släktträff och jubileumsmiddag. Låt Er frestas av våra härliga bufféer eller sätt ihop Er alldeles egna trerättersmiddag från vår á la Carte-meny. Eller har Ni en egen önskan till kocken? Ta kontakt med vår restaurangchef så löser hon det tillsammans med kocken.