Skip to main content

Ät kungligt på slottet

Vår kungliga köksmästare Henrik Boberg (fd. Operakällaren och Grodan) välkomnar er med sitt traditionella julbord i slottets historiska miljö på Nyköpingshus.
Henrik dukar upp sina svenska klassiska julbordsfavoriter och vår ”husfru” Linda bjuder på flera gröna rätter & tillbehör i “Lindas Gröna Hörna”.

Julbordet kostar 695,-/person (inkl. välkomstglögg, bordsvatten & kaffe till gottebordet) och serveras torsdag-lördag from 25 november tom 17 december. Julbord anno 2022 är nu fullbokat!

Bokning Julbord Anno 2022 (fullbokat)

25/11 Fullbokat
26/11 Fullbokat
1/12 Fullbokat
2/12 Fullbokat
3/12 Fullbokat

8/12 Fullbokat
9/12 Fullbokat
10/12 Fullbokat
15/12 Fullbokat
16/12 Fullbokat
17/12 Fullbokat

Välkommen till

Nyköpingshus Restaurang

Den 1 januari 2019 tog vi över den legendariska restaurangen på Nyköpingshus. Med en lång historia av kungliga måltider i historisk miljö på slottet tänker vi upprätthålla vårt motto att varje gäst på slottet skall ha en ”kunglig upplevelse” oavsett om det så är för en konferensfrukost, slottslig lunch eller kunglig middag.

Vår restaurangchef Linda Saareste är en mycket rutinerad kvinna och tar hand om sina gäster precis så som en slottsfru ska göra. Hon har lång erfarenhet av restaurangbranschen då hon började redan som 16-åring. Bland annat har hon arbetat som servitris på en av Stockholms mest populära restauranger Snaps Bar & Bistro och hon gjorde även en sväng på den fantastiska partybåten Patricia Restaurang & Nattklubb som kanske mest är känd för att vara väldigt gayvänlig. På Nyköpingshus lägger Linda lite extra krut på att se dom små detaljerna som gör ert besök till en riktig kunglig upplevelse.

I köket hittar vi vår eminenta köksmästare Henrik Boberg. Tidigare har Henrik jobbat i 15 år som köksmästare på Restaurang Grodan i Stockholm och innan dess jobbade han fem år som souschef på Operakällaren, där hand bland annat ansvarade för mat som skulle serveras i Stockholms slott och under Nobelmiddagen. Nu går han från ett slott till ett annat och ser fram emot att lyfta restaurangen och sätta Nyköpingshus på kartan igen.

Linda Saareste

Restaurangchef & Slottsfru

Henrik Boberg

Köksmästare

Slottets Meny

Nyköpingshus Restaurang

Snittar och Canapéer

Ceviche
Sörmländsk gös serverad med friterad morot
Löjromssemla
Petit choux med löjromskräm
Gravad hjort
Granskottsemollition, jordärtskocka
Getostpannacotta
Syltad lök, pistage
Drottningkammussla
Gratinerad, ramslök
Säsongens primörer
Mojo rojo, lufttorkad skinka
Crustad
Citronkräm, egensaltad stenbitsrom

Förrätter

Sörmlänska smaker
Chark, ost med säsongens tillbehör
Carpaccio på oxfilé
Tryffelcreme, parmesan, friterad jordärtskocka
Gröntomatsoppa
Skaldjursspett (veg.alt primörer), jalapeños
Tartar på lax
Ponzudressing, friterat rispapper, sallad, avokadokräm
Under säsong
Vitsparris, hollandaisesås, friterade betor

Varmrätter

Sörmlandsgös
Vitvinssås, knaperstekt rökt sidfläsk, syltade smålökar, potatispuré
Hjortsadel
Grönpepparsås, gratinerad kronärtskocka, hasselbackspotatis
Oxfilé tournedos
Cognacssås, bakade tomater, Pommes Anna
Bakad fjällröding
Champagnesås, forellrom, primörer
Kalv
Tri tipp, salsa verde, grillade primörer, potatis
Feuille de brick
Lokala ostar, vinägrett på rödbeta och svarttryffel, lokala primörer

Efterrätter

Pavlova
Passionsfruktscurd, grädde, färska bär
Chokladterrin
Vaniljparfait, hallon
Lokala ostar
Med säsongen marmelad

Mindre desserter förslagsvis om det är tårta

Creme Brulée
Bourbonvanilj
Chokladmousse
Saltrostade hasselnötter.
Cheesecake
Crumble, bryntsmör, frukt/bär efter säsong 95:-
Wienernougat
45:-