Ät kungligt på slottet

Vår Kunglige köksmästare Henrik Boberg (fd. Operakällaren & Grodan) bjuder in till Slottsbistro – varje torsdag från kl 17.00.
Välkommen in i Gästabudssalen där den sprakande brasan värmer. Njut av en vällagad måltid, klassiskt serverad från fat vid bordet tillsammans med utvalda viner. Vi serverar även enklare rätter och siders. Så varför inte bara komma in och ta ett glas öl eller vin? Självklart kan vi erbjuda alkoholfria alternativ också.
Slottets vinkällare har ett noga utvalt utbud av viner, allt från ”husets slottsvin” till fantastiska naturviner. Vi har självklart öl från våra lokala bryggerier men även från omvärlden. Bistrobaren erbjuder kungliga drinkar och bubbel.
Vår vision med Slottsbistron är att skapa ett genuint koncept som präglas av värme. Menyn består av två delar – en bistromeny där du finner vår köksmästare Henriks klassiker samt ”Veckans Slottsfat” där Henrik komponerar rätter utifrån säsong och känsla. Boka gärna bord för måltid via länken.
Bistromeny
Förrätt
Varmrätt
Veckans fat
Dessert
Snacks & Smårätter
Bordsbokning
Välkommen till
Nyköpingshus Restaurang
Den 1 januari 2019 tog vi över den legendariska restaurangen på Nyköpingshus. Med en lång historia av kungliga måltider i historisk miljö på slottet tänker vi upprätthålla vårt motto att varje gäst på slottet skall ha en ”kunglig upplevelse” oavsett om det så är för en konferensfrukost, slottslig lunch eller kunglig middag.
Vår restaurangchef Linda Saareste är en mycket rutinerad kvinna och tar hand om sina gäster precis så som en slottsfru ska göra. Hon har lång erfarenhet av restaurangbranschen då hon började redan som 16-åring. Bland annat har hon arbetat som servitris på en av Stockholms mest populära restauranger Snaps Bar & Bistro och hon gjorde även en sväng på den fantastiska partybåten Patricia Restaurang & Nattklubb som kanske mest är känd för att vara väldigt gayvänlig. På Nyköpingshus lägger Linda lite extra krut på att se dom små detaljerna som gör ert besök till en riktig kunglig upplevelse.
I köket hittar vi vår eminenta köksmästare Henrik Boberg. Tidigare har Henrik jobbat i 15 år som köksmästare på Restaurang Grodan i Stockholm och innan dess jobbade han fem år som souschef på Operakällaren, där hand bland annat ansvarade för mat som skulle serveras i Stockholms slott och under Nobelmiddagen. Nu går han från ett slott till ett annat och ser fram emot att lyfta restaurangen och sätta Nyköpingshus på kartan igen.