Bröllop på Nyköpingshus

Bröllop på Nyköpingshus

i unika historiska miljöer

Vad är väl en bal på slottet? Jo, alldeles, alldeles.. underbart! Nu kan du även arrangera bröllop i Nyköpings vackraste festvåning.

Nyköpingshus ger Er en fantastisk möjlighet att forma Ert egna kungliga bröllop. Ni kan välja från att göra det mesta själv till att beställa ett färdigt serverat paket och allt där emellan utifrån festvåningsmenyn. Det är vad vi kallar kungligt.

Vi finns centralt belägna mitt i Nyköping med hotell inom gångavstånd. Det finns gott om parkeringsmöjligheter i direkt anslutning till Nyköpingshus för mindre och större sällskap. Vi har öppet året runt.

Våra historiska lokaler på Nyköpingshus

Gästabudssalen

Gästabud på Nyköpingshus. Ja, även om Gästabudet 1317 slutade illa för Kung Birgers bröder, och att vår Gästabudssal då var vapenförråd, så var det en fantastisk Kunglig fest i en sagolik miljö som gick till historien.

Och det är just det som vår Gästabudssal är som gjord för idag. Upp till 120 gäster som fått audiens till Er Kungliga fest får plats i denna magnifika lokal som även passande varit vinkällare på 1500-1600 talet.

Drottningkällaren

Drottningkällaren lever verkligen upp till sitt namn som vacker ljus och elegant. Vilket harmonierar med Drottning Maria Eleonora. Ansedd som Europas vackraste Drottning genom tiderna. Gift med ”Lejonet från Norden” Gustav II Adolf.

Maria Eleonora älskade sitt Nyköpings Slott och bjöd här på mången fest för potentater och pampiga bröllop för bl.a hennes hovjungfrus dotter Britta Gyllenstierna som äktade den ny-dubbade riddaren George Fleetwood.

Kristinasalen

Kristinasalen är en ljus och mysig lokal för mindre middagar eller mingel med välkomst-tal inför större sammankomster. Många väljer också att viga sig här.

Kristinasalen är döpt efter Drottning Kristina av Holstein-Gottorp som är porträtterad på en stor och vacker gobeläng som pryder östra väggen.

Kristinasalen har som standard ett stort ekbord med 16 stolar.

Vigsel

Ett par stenkast ifrån Slottet finner ni St Nicolai Kyrka och All Helgona Kyrkan. Vigsel kan givetvis även ske på slottet, ute på dom grönskande vallarna eller varför inte inne på någon av dom historiska borggårdarna.

Boende

Precis runt åkroken finns det närmaste alternativet till hotellövernattning för Er och Era gäster och bara några hundra meter ifrån slottet finner ni stadens hotellmöjligheter.

Parkering

Invid Tovastugan som ligger precis i närheten av slottet finns det möjlighet att parkera gratis samt även en parkering mot betalning.

Dukning och dekoration

Vi är gärna behjälpliga med att duka porslinet där linneduk & servett samt ljus ingår till förmånligt kuvertpris. Eller så får Ni tillgång till lokalerna från eftermiddagen dagen före för att själva stå för dukning samt dekoration av lokalerna.

Serveringspersonal

Vill Ni ha hjälp att bli serverade och servade av våra trevliga serveringsproffs så erbjuder vi kuvertpris eller per timme utifrån Era önskemål.

Städ och disk

Vill Ni avsluta festen och bara njuta? Då erbjuder vi att ta hand om städning och disk till kuvertpris beroende på hur mycket utsmyckning ni vill ha.

Hyra av lokaler

När ni hyr våra lokaler får Ni välja mellan allt från en sal till ”hela Slottet” med vald matsal möblerad enligt Era önskemål om porslin och glas till alla kuvert. Vid hyra av lokal ingår alltid hyra av bord, stolar, vita linnedukar och servetter samt porslin och möjlighet till både kyla och beredning av mat mm. Ni får om Ni vill tillgång till lokalen från eftermiddagen dagen innan.

Bild och ljudanläggning

I Gästabudssalen samt Drottningkällaren erbjuder vi Er möjligheten att visa bildspel och filmer på våra storbildsskärmar. Om Ni vill hyra Slottets proffsljud uppriggat och överlämnat till, från Er, teknikansvarige för kvällen, med 4 högtalare, mixer, mikrofoner, ljus etc. för tal under middagen och till dans & disco, erbjuder vi det till ett väldigt förmånligt paketpris.

Mat och dryck

Låt Er frestas av våra härliga menyer där tyngden ligger på närproducerade och ekologiska råvaror. Har Ni kanske egen önskan till köksmästaren, eller vill ta med valda delar? Vänligen se menyförslag här på vår hemsida för att sätta ihop Er alldeles egna kungliga meny.

Ladda ned som PDF:

Visning av lokalerna

Ni är varmt välkomna att höra av Er till oss för en kostnadsfri visning av lokalerna.  Titta på lokalerna, känn in historian och ställ Era frågor på plats.

Kontakt och bokning

Kontakta oss för bokningsförfrågan och tid för visning.

Kontakt och bokningsförfrågan