Skip to main content

Festvånings- och Cateringmeny

Köksmästarens menyförslag

Meny 1

Förrätt

Nyfångad pilgrimsmussla

155:-

Gratinerad, gruyere, noilly prat

Varmrätt

Kalv Oscar II

335:-

Krabbcroquette, tryffel, choronsås, svartrot & spritärtor

Dessert

Pavlova

120:-

Maräng fylld med passionfruktscurd & grädde, garnerad med färska bär

Meny 1: Pris totalt

//610:-

Meny 2

Förrätt

Pelle Jansson

220:-

Löjrom, äggula, gräddfil, krutonger

Varmrätt

Gös

330:-

Buerre blanch, forellrom, kantareller, dillslungad potatis

Dessert

Chokladkräm

105:-

Marconamandlar, olivolja, apelsin, rom & vaniljgrädde

Meny 2: Pris totalt

//655:-

Skapa egen meny

Skapa en egen meny utifrån vår inspirationsmeny:

Snittar och Canapéer

Ceviche

50:-

Citronmarinerad sörmländsk gös serverad med friterad morot på snäckskal

Löjromssemla

60:-

Petit choux med löjromskräm

Tartar på gravad hjort

50:-

Med granskottsemollition & picklad jordärtskocka

Getostpannacotta

50:-

Med syltad lök och pistage

Gratinerad drottningkammussla

50:-

Med citron och ramslök

Säsongens primörer med dipp

50:-

Serveras på silverfat med hummus, mojo rojo och lufttorkad skinka

Crustad

50:-

Fylld med egensaltad stenbitsrom, rödlök, dill och citronkräm

Förrätter

En tallrik med Sörmländska smaker

220:-

Charkuterier och ostar med picklade primörer

Carpaccio på oxfilé

155:-

Serveras med sallad, tryffelcreme, parmesan och friterad jordärtskocka

Grön tomatsoppa med skaldjurspett

170:-

(alt. primörer/vegetariskt) med jalapeños och vårlök

Tartar på lax

150:-

Serveras med ponzudressing, krispigt rispapper, sallad och avokadokräm

Under säsong

155:-

Inkokt vitsparris med hollandaisesås och friterade betor

Varmrätter

Sörmlandsgös

365:-

Serverad med vitvinssås, knaperstekt rökt sidfläsk, syltade smålökar och potatispuré

Hjortinnanlår

365:-

Serveras med hasselbackspotatis, grönpepparsås och gratinerad kronärtskocka med ostkräm

Oxfilé helstekt

365:-

Klassiskt serverad med cognacssås, bakade tomater, säsongens bönor och pommes anna

Bakad fjällröding

325:-

Serveras med champagnesås, forellrom, gräslök, kokta primörer och potatis

Pepparstekt kalv

325:-

Serverad med salsa verde, grillade primörer samt potatiskaka med rosmarin

Feuille de brick (vegetarisk)

225:-

Friterad filodegsknyte med potatis & getost serveras med tryffel & rödbetsvinaigrette samt hyvlade primörer

Efterrätter

Pavlova

120:-

Maräng fylld med passionsfruktscurd och grädde garnerad med färska bär

Lyxig chokladterrin

140:-

Med lager av vit-, mjölk-, och mörk- choklad serveras med vaniljparfait och hallon

Lokala ostar

150:-

Tre sorters sörmländska ostar serveras med frökex och säsongen marmelad

Mindre desserter

förslagsvis om det är tårta

Creme Brulée

95:-

Med bourbonvanilj

Chokladmousse

95:-

Med romtopf och saltrostade hasselnötter

Limecheesecake

95:-

Med smulad kaka, brynt smör samt frukt/bär efter säsong

Wienernougat

95:-

Med mörk choklad, nougat och rostad mandel

Slottets Vårbuffé

På Slottets Vårbuffé serveras både kalla & varma rätter komponerade av säsongens härligheter & lagade av vår kungliga köksmästare Henrik.

Vi kan givetvis även tillgodose om det önskas vegetariska samt veganska alternativ. Önskar ni lägga till eller smala ned antalet rätter så är ni välkomna att höra av er med en förfrågan så bygger vi en meny tillsammans med er.

Pris 395:- / kuvert

Detta ingår i buffémenyn:

Kyckling BBQ

Citrusgravad lax

Pepprig rostbiff

Potatisgratäng

Tabbouleh

Biffar av svartris parmesan, granatäpple samt bönor

Potatissallad på färskpotatis

Tomat, basilika, melon & chevre

Koreansk rödbetstartar & rispapper

Mojo rojo

Örtkräm

Chimi churri

Dragonmajonnäs

Vaniljpannacotta med rabarber & crumble

Ladda ned som PDF
Bokningsförfrågan

Slottets italienska buffé

På vår italienska buffé serveras både kalla & varma rätter som är vällagade med noga utvalda råvaror av vår kungliga köksmästare Henrik.

Vi kan givetvis även tillgodose om det önskas vegetariska samt veganska alternativ.
Vill ni lägga till eller plocka bort någon rätt så går det bra att höra av sig med en förfrågan så skräddarsyr vi en meny tillsammans med er.

Pris 450:- / kuvert

Detta ingår i buffémenyn:

Två sorters utvalda charkuterier

Bresaola med peccorino samt ruccola

Stracciatella med tomat & basilika

Grillad bläckfisk med citron, örter & chili

Gryta med salsiccia, bönor, tomat, fänkål & salvia

Fregolapasta med Karl-Johansvamp & mandel

Rotfrukter, vitt vin, tomat samt gremolata

Het melon- & tomatsoppa med örter & citrus

Kronärtskocksbotten med pesto

Salsa verde

Sallad med tomat, vårlök samt basilika

Rostade inlagda grönsaker

Melitzanosalsa (aubergine)

Bönkräm smaksatt med tryffel

Vitlöksbröd

Vispad mascarpone & färska jordgubbar

Ladda ned som PDF
Bokningsförfrågan

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Vinn en fyrarättersmiddag på Trettondagsafton!

Ta del av vårt utbud på vår hemsida och var med i tävlingen om en fyrarättersmiddag för två personer på Trettondagsafton.