Skip to main content

Konferens på slottet

Möten och konferens

i unika historiska miljöer

Nyköpingshus har fantastiska lokaler för möten, både på Slottet (även kallat för “slottsrestaurangen”) och Porthuset. Här finns det tillsammans 6 konferenslokaler från 6 upp till 200 personer. Alla lokaler är uppdaterade med den senaste tekniken i en fantastisk historisk miljö. Här finns ett historiskt mervärde och en upplevelse som följer med genom lokalerna.

Vi vill att gästerna ska bära med sig hem en känsla som kan liknas vid de festliga högtider, evenemang och riddardubbningar som hållits på här på slottet i över 700 år. Inne på Slottet hittar man den klassiska Gästabudssalen med konferenssittning med scen för upp till 200 personer, och i Drottningkällaren sitter man kungligt upp till 80 personer.

Porthuset är en fantastisk byggnad och har varit en delvis bortglömd del av Nyköpingshus. Den byggdes runt 1580 av Hertig Karl och är faktiskt den enda delen av Nyköpingshus som inte brunnit under historiens gång. Här finns 7 stycken lokaler, varav tre konferensrum samt fyra rum i fil där bland annat en öppen spis bjuder in för såväl samkväm/fika som grupparbete i en historisk och mysig miljö.

Drottningkällaren

Drottningkällaren är en ljus och ståtlig lokal, perfekt för konferenser upp till 70 personer vid bord och 100 i biosittning. För att matcha upp till drottningen har vi monterat kunglig AV teknik med stor elektrisk filmduk och dold projektor monterad i taket för att inte störa atmosfären.

Det finns även proffsljud med trådlösa headset och mikrofoner. Vi kan tyvärr inte erbjuda glittrande armband, men däremot ett nytt strålande bredband.

Konferenssittning upp till 100 pers
AV | Stor bildskärm | Bredband | Dator | Ljudanläggning

Riddarrummet

Längst in på det övre planet bjuder vi på mycket ljus, en fungerande stor öppen spis och egen balkong mot vallarna samt ett vackert och funktionellt riddarrum med styrelsesittning runt det ovala bordet.

Med riddarrustning kan 16 riddare bekvämt slå sig ned runt det ovala bordet men anländer ni utan rustning kan vi erbjuda möblering för upp till 20 personer.

Konferenssittning upp till 20 pers
Interaktiv Smartboard | Bredband | Uppkoppling PC och Mac | Ljud

Brita Gyllenstiernas Kabinett

I det lite mindre konferensrummet kliver ni in på ett dämpande plankgolv som är omhändertaget i Jönåkers skogar. Brita Gyllenstiernas, dotter till änkedrottningen Maria Eleonoras hovjungfru, närvaro känns nästan igenom hela rummet som är möblerat med barockinspirerade möbler.

Ni som besökt oss tidigare kan förstå att renoveringen av rummet kan liknas vid ett lyft från hovjungfru till Fru Gyllenstierna i och med dubbningen av Georg Fleetwood som var Britas man.

Rummet möbleras för 6 personer i en intim styrelsesittning. Kursledaren är uppkopplad med dold teknik fram till det gamla pottskåpet.

Styrelsesittning upp till 6 pers
Interaktiv Smartboard | Bredband | Uppkoppling PC och Mac | Ljud

Fängelsehålan

Alla slott har en fängelsehåla och Nyköpingshus har givetvis flera. Detta fängslande rum tillhör faktiskt Sveriges första cell-fängelse som vi försökt ”fånga in” känslan av.

Det har en fängslande utsikt över vallarna och Slottsdammen och är tillsynes spartanskt inrett och ger allt annat än en vanlig konferensupplevelse. De låga borden framför fåtöljerna river muren mellan deltagarna och ger en mer intim känsla i gruppen (cellskapet) varför vi tycker att rummet passar sig väl för såväl konferensgrupper som samtalsgrupper av olika slag.

Rummet möbleras för 10-12 personer i U-sittning och kommer ni med varsin laptop finns speciella kuddar att lägga i knät för största bekvämlighet. Kursledaren är uppkopplad med dold teknik framme vid den gamla tunnan som tidigare använts för saltning av kött.

U-sittning upp till 12 pers
Interaktiv Smartboard | Bredband | Uppkoppling PC och Mac | Ljud

Gästabudssalen

Gästabudssalen erbjuder konferens-sittning för upp till 200 personer med scen, stor bildskärm med back projektion, ordentlig ljudanläggning med 4 högtalare (en i varje hörn för bästa ljudupplevelse), 2 trådlösa headset och mikrofoner. Ljudtekniker vid mixern finns i huset om det önskas.

Konferenssittning upp till 200 pers
AV | Stor bildskärm | Bredband | Dator | Ljudanläggning

Aktiviteter

På Slottet ser vi värdet i att kunna kombinera en traditionell konferens tillsammans med någon form av aktivitet. Varför inte bjuda in deltagarna till en historisk rundvandring med ett besök under Nyköpingshus eller slå på stora trumman under kick-offen med en Gästabudsmiddag som avslut?

Vi erbjuder ett antal teambuildande, underhållande och undervisande aktiviteter här på Slottet.

Ladda ned som PDF:

Vi skräddarsyr aktiviteter efter era önskemål och behov.

Fest, bröllop eller kickoff?

Vi har även lokaler för det lite större eventet eller kickoffen i klassiska Gästabudssalen, Drottningkällaren och Kristinasalen. Lokalerna kan användas separat eller i kombination.

Våra festlokaler