Skip to main content

Festvåning på slottet

Fest och bröllop på slottet

i unika historiska miljöer

“En kunglig upplevelse som går till historien”

Vad är väl en bal på slottet? Jo, alldeles alldeles.. underbar! I Nyköpings vackraste restaurang och festvåning har vi breddat konceptet med festvåning i Porthuset.

Detta gör att ni kan välja mellan att abonnera Slottsrestaurangen med mat, dryck och kunglig service till att hyra Porthuset där ni kan ta med egen mat och dryck och skapa Ert egna kungliga bröllop eller fest.

Gå till vår bröllopsida
Prislista bröllop & fest
Prislista mindre bröllop & högtidsmåltid

Gästabudssalen

Gästabud på Nyköpingshus. Ja, även om Gästabudet 1317 slutade illa för Kung Birgers bröder, och att vår Gästabudssal då var vapenförråd, så var det en fantastisk Kunglig fest i en sagolik miljö som gick till historien.

Och det är just det som vår Gästabudssal är som gjord för idag. Upp till 120 gäster som fått audiens till Er Kungliga fest får plats i denna magnifika lokal som även passande varit vinkällare på 1500-1600 talet.

Middagssittning upp till 120 pers

Drottningkällaren

Drottningkällaren lever verkligen upp till sitt namn som vacker ljus och elegant. Vilket harmonierar med Drottning Maria Eleonora. Ansedd som Europas vackraste Drottning genom tiderna. Gift med ”Lejonet från Norden” Gustav II Adolf.

Maria Eleonora älskade sitt Nyköpings Slott och bjöd här på mången fest för potentater och pampiga bröllop för bl.a hennes Hovjungfrus dotter Britta Gyllenstierna som äktade den ny-dubbade Riddaren George Fleetwood.

Middagssittning upp till 80 pers

Kristinasalen

Kristinasalen är en ljus och mysig lokal för mindre middagar eller mingel med välkomst-tal inför större sammankomster. Många väljer också att viga sig här. Det beror säkert på det vackra ljusflödet från inre Borggården som formligen strålar genom det stora helglasade spröjsade dörrarna i valvet ovan den breda trappan som bildar en perfekt estrad framför gästerna.

Kristinasalen är döpt efter Drottning Kristina av Holstein-Gottorp som är porträtterad på en stor och vacker gobeläng som pryder östra väggen.

Kristinasalen har som standard ett stort ekbord med 16 stolar, som är gjorda av en hantverkare på 50 talet efter original som fanns på slottet under Kristinas tid.

Middagssittning upp till 30 pers
Stort ekbord med 16 stolar, handgjort efter tidstypiskt original.

Fest- & bröllopsarrangemang

Nyköpingshus är Nyköpings i särklass bästa festvåning med sina fantastiska historiska lokaler och läge, mitt i staden vid ån och hamnen med hotell och vandrarhem runt slottsknuten.

Forma Er fest ur vår välfyllda festmeny (se nedan) med möjligheter utifrån Era önskemål och behov. Ni är givetvis även välkomna ned till oss för att titta på lokalerna, känna in historian och ställa Era frågor på plats.
Välkomna att höra av Er till oss.

Ladda ned som PDF:

Tältuthyrning för utomhusfesten

Vill ni flytta festen utanför slottet eller kanske till trädgården hemma vid landstället så levererar vi regnskyddet i form av partytält då vi samarbetar med Tältuthyrning i Nyköping.

Vi kan leverera allt från det lilla partytältet till större tältlösningar samt allt man kan tänkas behöva vad gäller möbler, värmare för dom lite svalare sommarnätterna, golv för att möjliggöra dans mm. Självklart ingår leverans och montage om så önskar, eller så väljer ni att göra det själv.

Läs gärna mer på hemsidan och hör av er med en förfrågan!

Tältuthyrning i Nyköping