Skip to main content

Bröllop och festvåning

Fest- och bröllopsarrangemang i unika historiska miljöer

Nyköpingshus är Nyköpings i särklass bästa festvåning med sina fantastiska historiska lokaler och läge, mitt i staden vid ån och hamnen med hotell och vandrarhem runt slottsknuten.

Forma er fest från vår välfyllda festmeny med möjligheter utifrån era önskemål och behov. Ni är givetvis även välkomna till oss för att titta på lokalerna, känna in historien och ställa era frågor på plats.

Varmt välkomna att höra av er!

Gästabudssalen

Gästabud på Nyköpingshus. Ja, även om Gästabudet 1317 slutade illa för Kung Birgers bröder, och att vår Gästabudssal då var vapenförråd, så var det en fantastisk Kunglig fest i en sagolik miljö som gick till historien.

Och det är just det som vår Gästabudssal är som gjord för idag. Upp till 120 gäster som fått audiens till Er Kungliga fest får plats i denna magnifika lokal som även passande varit vinkällare på 1500-1600 talet.

Middagssittning upp till 120 pers

Drottningsalen

Drottningsalen lever verkligen upp till sitt namn som vacker, ljus och elegant. Vilket harmonierar med Drottning Maria Eleonora. Ansedd som Europas vackraste Drottning genom tiderna. Gift med ”Lejonet från Norden” Gustav II Adolf.

Maria Eleonora älskade sitt Nyköpings Slott och bjöd här på mången fest för potentater och pampiga bröllop för bl.a hennes Hovjungfrus dotter Britta Gyllenstierna som äktade den ny-dubbade Riddaren George Fleetwood.

Middagssittning upp till 80 pers

Kristinasalen

Kristinasalen är en ljus och mysig lokal för mindre middagar eller mingel med välkomsttal inför större sammankomster. Många väljer också att viga sig här.

Kristinasalen är döpt efter Drottning Kristina av Holstein-Gottorp som är porträtterad på en stor och vacker gobeläng som pryder östra väggen.

Middagssittning upp till 30 pers

Tältuthyrning för utomhusfesten

Vill ni flytta festen utanför slottet eller kanske till trädgården hemma eller vid landstället så levererar vi regnskyddet i form av partytält då vi samarbetar med Tältuthyrning i Nyköping AB.

Vi kan leverera allt från det lilla partytältet till större tältlösningar samt allt man kan tänkas behöva vad gäller möbler, värmare för dom lite svalare sommarnätterna, golv för att möjliggöra dans mm. Självklart ingår leverans och montage om ni så önskar, eller så väljer ni att göra det själva.

Läs gärna mer på hemsidan och hör av er med en förfrågan!

Tältuthyrning i Nyköping

Vinn en fyrarättersmiddag på Trettondagsafton!

Ta del av vårt utbud på vår hemsida och var med i tävlingen om en fyrarättersmiddag för två personer på Trettondagsafton.