Skip to main content

Festvånings- och Cateringmeny

Köksmästarens menyförslag

Meny 1

Förrätt

Nyfångad pilgrimsmussla

155:-

Gratinerad, gruyere, noilly prat

Varmrätt

Kalv Oscar II

335:-

Krabbcroquette, tryffel, choronsås, svartrot & spritärtor

Dessert

Pavlova

120:-

Maräng fylld med passionfruktscurd & grädde, garnerad med färska bär

Meny 1: Pris totalt

//610:-

Meny 2

Förrätt

Pelle Jansson

220:-

Löjrom, äggula, gräddfil, krutonger

Varmrätt

Gös

330:-

Buerre blanch, forellrom, kantareller, dillslungad potatis

Dessert

Chokladkräm

105:-

Marconamandlar, olivolja, apelsin, rom & vaniljgrädde

Meny 2: Pris totalt

//655:-

Skapa egen meny

Skapa en egen meny utifrån vår inspirationsmeny:

Snittar och Canapéer

Ceviche

50:-

Citronmarinerad sörmländsk gös serverad med friterad morot på snäckskal

Löjromssemla

60:-

Petit choux med löjromskräm

Tartar på gravad hjort

50:-

Med granskottsemollition & picklad jordärtskocka

Getostpannacotta

50:-

Med syltad lök och pistage

Gratinerad drottningkammussla

50:-

Med citron och ramslök

Säsongens primörer med dipp

50:-

Serveras på silverfat med hummus, mojo rojo och lufttorkad skinka

Crustad

50:-

Fylld med egensaltad stenbitsrom, rödlök, dill och citronkräm

Förrätter

En tallrik med Sörmländska smaker

220:-

Charkuterier och ostar med picklade primörer

Carpaccio på oxfilé

155:-

Serveras med sallad, tryffelcreme, parmesan och friterad jordärtskocka

Grön tomatsoppa med skaldjurspett

170:-

(alt. primörer/vegetariskt) med jalapeños och vårlök

Tartar på lax

150:-

Serveras med ponzudressing, krispigt rispapper, sallad och avokadokräm

Under säsong

155:-

Inkokt vitsparris med hollandaisesås och friterade betor

Varmrätter

Sörmlandsgös

365:-

Serverad med vitvinssås, knaperstekt rökt sidfläsk, syltade smålökar och potatispuré

Hjortinnanlår

365:-

Serveras med hasselbackspotatis, grönpepparsås och gratinerad kronärtskocka med ostkräm

Oxfilé helstekt

365:-

Klassiskt serverad med cognacssås, bakade tomater, säsongens bönor och pommes anna

Bakad fjällröding

325:-

Serveras med champagnesås, forellrom, gräslök, kokta primörer och potatis

Pepparstekt kalv

325:-

Serverad med salsa verde, grillade primörer samt potatiskaka med rosmarin

Feuille de brick (vegetarisk)

225:-

Friterad filodegsknyte med potatis & getost serveras med tryffel & rödbetsvinaigrette samt hyvlade primörer

Efterrätter

Pavlova

120:-

Maräng fylld med passionsfruktscurd och grädde garnerad med färska bär

Lyxig chokladterrin

140:-

Med lager av vit-, mjölk-, och mörk- choklad serveras med vaniljparfait och hallon

Lokala ostar

150:-

Tre sorters sörmländska ostar serveras med frökex och säsongen marmelad

Mindre desserter

förslagsvis om det är tårta

Creme Brulée

95:-

Med bourbonvanilj

Chokladmousse

95:-

Med romtopf och saltrostade hasselnötter

Limecheesecake

95:-

Med smulad kaka, brynt smör samt frukt/bär efter säsong

Wienernougat

95:-

Med mörk choklad, nougat och rostad mandel

Slottets silverfat

Tänkt för catering till företag och privatpersoner. Perfekt för AW på ett kontor eller liten mottagning i hemmet.

Ostron

12st 240kr
24st 450kr
48st 795kr

Tillbehör som ingår: citron, schalottenlöksvinägrett och snitt på kavring med västerbottenost

Snittar

65kr/st

Lax med pepparrot

Hummus med grillad paprika

Skagenröra

Getost med lökmarmelad

Rostbiff på kalv med parmesankräm och grönpeppar

Chark och ost

150kr/pp Minst antal: 10p

Mangalica skinka

parmesanost 24mån

Gruyereost, Rosmarin rostade vindruvor,

Portvin och fikon marmelad

Foccacia,

Tapenade Spanska mandlar

Salsa verde

Grönsaksstavar

Vår/försommar buffé

På Slottets Vår/försommar buffé serveras både kalla & varma rätter komponerade av säsongens härligheter & lagade av vår kungliga köksmästare Henrik.

Vi kan givetvis även tillgodose om det önskas vegetariska samt veganska alternativ. Önskar ni lägga till eller smala ned antalet rätter så är ni välkomna att höra av er med en förfrågan så bygger vi en meny tillsammans med er.

Pris från 375:- / kuvert

Detta ingår i buffémenyn:

Grillad sparris med dragonmajonnäs och friterad beta

Heta kyckling klubbor med salsa, rabarber och koriander

Burrata med vispad, lagrad balsamico och lätt torkade tomater

Rostbiff på kalv, salsa verde samt rostade oliver

Potatissallad med vårlök, örter, smetana och citron

Hummus, örtsallad och chilirostade kikärter

Smashed broccoli med parmesan

Grönsallad med hyvlade primörer

Levainbröd med vispat smör

Pavlova - maräng fylld med passionsfruktscurd och grädde garnerad med färska bär

Pris

Minst antal: 20p
Pris för catering:
375:-
Pris på slottet:
475:-

Bokningsförfrågan

Studentbuffé

På Slottets Studentbuffé serveras både kalla & varma rätter komponerade av säsongens härligheter & lagade av vår kungliga köksmästare Henrik.

Vi kan givetvis även tillgodose om det önskas vegetariska samt veganska alternativ. Önskar ni lägga till eller smala ned antalet rätter så är ni välkomna att höra av er med en förfrågan så bygger vi en meny tillsammans med er.

Pris från 285:- / kuvert

Detta ingår i buffémenyn:

Snitt på Lax med pepparot och dill

Gazpacho

Färskpotatis med örter, vårlök, citron och smetana

Caesarsallad med kyckling, parmesan och krutonger

Fetaost med melon, mynta och jalapeño

Slottets BBQ ribs

Rostade rotfrukter med rosmarin och oliver

Vårig sallad med sparris, rädisor, örter och gröna blad

Levain bröd

Färskost med citron och chili

Liten choklad mousse

Pris

Minst antal: 20p
Pris för catering:
285:-
Pris på slottet:
385:-

Bokningsförfrågan

Höst/vinter buffé

På Slottets Höst/vinter buffé serveras både kalla & varma rätter komponerade av säsongens härligheter & lagade av vår kungliga köksmästare Henrik.

Vi kan givetvis även tillgodose om det önskas vegetariska samt veganska alternativ. Önskar ni lägga till eller smala ned antalet rätter så är ni välkomna att höra av er med en förfrågan så bygger vi en meny tillsammans med er.

Pris från 375:- / kuvert

Detta ingår i buffémenyn:

Smörstekt toast med gravad lax och hovmästarsås

Smördegstartlette med säsongens svamp, portvin och parmesan

Tjälknöl på hjort med inlagda grönsaker

Potatisgratäng

Citron och timjanstekt kyckling från Mowitz gård

Potatissallad med äpple, purjolök och persilja

Grönsallad

Haricots verts med fetaost, rosmarin, honung och spanska mandlar

Levain bröd

Crème Brulée

Pris

Minst antal: 20p
Pris för catering:
375:-
Pris på slottet:
475:-

Bokningsförfrågan

Slottets italienska buffé

På vår italienska buffé serveras både kalla & varma rätter som är vällagade med noga utvalda råvaror av vår kungliga köksmästare Henrik.

Vi kan givetvis även tillgodose om det önskas vegetariska samt veganska alternativ.
Vill ni lägga till eller plocka bort någon rätt så går det bra att höra av sig med en förfrågan så skräddarsyr vi en meny tillsammans med er.

Pris från 375:- / kuvert

Detta ingår i buffémenyn:

Rödräka med chili och vitlök

Bresaola med ruccola och granatäpple

Ravioli med kronärtskocka och ricotta

Krispiga gröna oliver

Salsicciagryta med salvia, bönor och tomat

Focaccia

Rostad het tomatdipp

Burrata med citrus, pistage och basilika

Arancini med svarttryffel och parmesan

Grönsallad

Grillad aubergineröra

Tiramisu

Pris

Minst antal: 20p
Pris för catering:
375:-
Pris på slottet:
475:-

Bokningsförfrågan