Nyköpings nya nöjes- och kulturscen

Gourmetafton
med Johan Zälle
5/10

Med konceptet Slottskrogen breddar Nyköpingshus Festvåning & Konferens verksamheten till fler publika evenemang. Sedan sommaren 2021 presenteras det liveunderhållning tillsammans med mat och dryck på nya uteserveringen och inomhus.

Gourmetafton med

Johan Zälle & Vinbandet

En interaktiv & musikalisk vinprovning i kombination med italiensk middag

Onsdag 5 oktober

Pris: 750,-/person inkl. en tvårättersmeny samt vinprovning
Öppettider: Kl. 18:30 - 22.00
Kl. 18.30 Fördrink & mingel
Kl. 19.00 Provningen startar
ca kl. 21.30 Provningen slutar
Plats: Gästabudsalen

Välkomna till ännu en Gourmetafton på Slottskrogen!

Vi på Slottskrogen är superglada över att få besök av Johan Zälle och Vinbandet. Johan Zälle är vinmakaren och sommeliéren från Högberga Vinfabrik som med gedigen erfarenhet från Toscana startade igång en vinfabrik på Högberga gård. Varje år hämtas det hem druvor från Toscana som det sedan produceras riktigt bra viner av.

På den här provningen kommer Johan att arbeta interaktivt med er gäster. Ni kommer att få prova Högbergas viner Sangiovese, Merlot och Cabernet Sauvignon. Och ni kommer få göra sensoriska övrningar med vin, glas och näsa. Vinbandet kommer att underhålla mellan varven och Johan kommer att berätta anekdoter från sina 16 år som vinmakare. Det kommer även att serveras en italiensk middag bestående av förrätt och varmrätt där Johan guidar er igenom olika tips och tankar kring vin och mat i kombination.

Det här är ett utmärkt tillfälle att både bli underhållen men även att öka på sin kunskap. Samla ihop frågor som ni har undrat över och passa på att ställa dem till Johan.

Foto: Fredrik Lundkvist