Skip to main content

Nyköpings nya nöjes- & kulturscen

Henrik Boberg’s

Slottsbistro – Premiär 2/3

Burleskafton

24/3

Mat- &
dryckesprovning
15/3

Med konceptet Slottskrogen breddar Nyköpingshus Festvåning & Konferens verksamheten till fler publika evenemang. Sedan sommaren 2021 presenteras det liveunderhållning tillsammans med mat och dryck på nya uteserveringen och inomhus.

Henrik Boberg's Slottsbistro

Vår Kunglige köksmästare Henrik Boberg (fd. Operakällaren & Grodan) bjuder in till Slottsbistro – varje torsdag från kl 17.00.

Premiär torsdagen 2 mars 2023

Veckans fatmeny

Kommer inom kort.

-

Stående meny på bistron

Kommer inom kort.

-

Bordsbokning:

0155-212600

Välkommen in i Gästabudssalen där den sprakande brasan värmer. Njut av en vällagad måltid, klassiskt serverad från fat vid bordet tillsammans med utvalda viner. Vi serverar även enklare tilltugg som tex Slottets ost- och charkbricka. 

Slottets vinkällare har ett noga utvalt utbud av viner, allt från ”husets slottsvin” till fantastiska naturviner. Vi har självklart öl från våra lokala bryggerier men även från omvärlden. Bistrobaren erbjuder kungliga drinkar och bubbel.

Vår vision med Slottsbistron är att skapa ett genuint koncept som präglas av värme. Menyn består av två delar – en bistromeny där du finner vår köksmästare Henriks klassiker samt ”Veckans Slottsfat” där Henrik komponerar rätter utifrån säsong och känsla. Boka gärna bord för måltid via länken.

Välkommen på en kunglig upplevelse som går till historien!

Burleskafton

Fredagen den 24e mars ställer vi till med en färgsprakande, dekadent, rolig, provocerande och vacker dinnershow med några av Sveriges största burlesqueartister i fantastiska anrika lokaler, följt av party med dj!

Fredagen den 24e mars

Pris:
650,-/person inkl. fördrink, tvårättersmiddag (förrätt & varmrätt ingår) samt entré till kvällens Burleskklubb
Tider:
Kl. 18.00 Dörrarna öppnar upp för kvällen
Kl. 19.00-21.00 Middagsevent med exklusiv burleskshow i Gästabudssalen
Kl. 21.00 Förköp samt drop-in-gäster välkomnas att ansluta
Kl. 21.00-ca 23.30 Burleskklubb med flera burlesknummer
Kl. 21.00-01.00 Partymusik med DJ på scenen mellan akterna samt efter showens slut
Plats:
Gästabudsalen

Meny

Förrätt

Kommer snart

Varmrätt

Kommer snart

Dessert (tillval 80,-)

Kommer snart

Ange eventuella kostavvikelser vid bokning. Tyvärr kan detta enbart göras via e-post för tillfället. Vänligen maila oss på info@nykopingshus.nu.

Biljetter:

Köp här

Äntligen kommer Sveriges främsta burlesque-stjärna tillbaka till Nyköping och Slottskrogen! Fräulein Frauke bjuder in till en fullfjädrad burlesqueshow med god mat, vacker miljö och fabulösa gästartister. Det bjuds på klassisk burlesque, sång och Drag.

Förutom show under kvällen erbjuds det även på en workshop där man kan lära sig grunderna i denna förtrollande och bejakande konstform med Fräulein Frauke!

Fräulein Frauke *the Vintage Siren of Yesteryears* är en multidisciplinär konstnär, sångerska och kreatör. Som Sveriges största burleskexport och showgirl, delar hon sin personliga tolkning av den normbrytande, queera och feministiska scenkonstformen burlesk över hela Europa och blandar klassiska vintage-uttryck, överdriven femininitet, överdådiga kostymer och bodypositiv stripptease med inspiration av 20-talets Weimar-kabaret, 30-talets Broadway-tradition.

www.frauleinfrauke.com / @fraulein_frauke

Lola Laveau *The Lavish Femme Fatale*

Med en bohemisk själ, glamorösa outfits och ett liv i överflöd bjuder denna internationella, dansanta showgirl in er till den fjäder- och paljettbeklädda världen i 1920-talets New Orleans. Lola Laveau har setts på off-Broadway-scener i New York, internationella burleskfestivaler och kröntes 2018 till Tassel Twirling Champion 2018. Come to see her twirl and change your world!

@lolalaveau

Liam Teasem *The King of Tease*

Denna Dragartist från Nyköping brukar beskrivas som en badboy med den förföriska blicken. I hans draglesque nummer visar han en blandning av tease och humor; alltid levererat med en stor dos charm. Han har uppträtt på stora och små scener runtom i Sverige, både inom teater och show.

@liamteasem

Mer information kommer inom kort!